Neri Oxman

NERI OXMAN

arachne

 

 

NERI OXMAN

Neri Oxman – Architecology

Mimaride Yeni Ilkeler ,

Gelecekte, 3D kemik dokusu yazdırmak yaşayan nefes sandalyeler büyümeye ve küçük robotlar kuluçka sürüleri tarafından binalar inşa edecek. Gelecekte biz düşündüğünüzden daha yakın olduğunu; aslında, bu sürümleri zaten bizim aramızda bulunmaktadır.

Bir Malzeme Ekoloji: Bu vizyon temelinde kullandığımız ve yaşadığımız hangi nesneler arasındaki ilişkileri derinleştirmek olacak bir zeka ile çevremizdeki vücudumuzun ve mutlaka potansiyalize etmek arzusu, ve çevremizi yatıyor.

Dünya-gibi-Organizma: dünyanın yeni bir model son birkaç yılda ortaya çıkmıştır.Bu yeni model nesneler, binalar ve şehirler içine zeka aşılamak için bir arzu ilham veriyor. O Sanayi Devrimi paradigma, ya da Dünya-gibi-Makine aksine duruyor bir modeldir.

Ben yeni model sonunda yeni bir paradigma olacağına inanıyorum iken, eski model ile şu an için coexists: aklımızı dünyanın bu yeni görünümü ile evde zaten, ama biz hala bina uygulamaları ve tasarım gelenekleri istihdam Biz sanayi döneminden miras.

Örneğin, bugünün binaları kitlesel üretilen ve değiştirilebilir modüler parçaları ve bileşenleri oluşur. Bir diş kökü ya da kemik zarar görmüş bir titanyum implantın tasarımı ile değiştirilebilir iken bir mobilya parçasının kolayca parçaların bir hazır montaj takımı ile değiştirilebilir.

Bu model aslında transposable parçaları bir bütün haline bir makine yok aynı şekilde çalışır. Başar tasarım makineleri gibi kompozit arabalar, uçaklar ve çelik yapılar gibi bu ruhu içinde yaratılmış olması (akla gelen bir 1927 Citroen kesin dönüş yarıçapı kullanarak Villa Savoye driveway şekillendirerek modern sanayiye Le Corbusier’nin saygı.)

Ancak bu karmaşık makineler Doğa nasıl çalıştığını gerçek bir yansıması vardır?Öyle düşünmüyorum. Bir organizma olarak dünyaya bakışını yeni duyarlılık şeyler yapma yenilikçi yollar önermek için tamamen yeni yollar bize meydan okuyor. Dünya-gibi-Organizma Bütün, parçalarının toplamından daha büyük olduğunu, sürekli yaşayan bir sistem anlamına gelir ve parçaları diğer bölüme büyüyebilir. Paraphrase Goethe Kime: “Tüm Leaf olduğunu.”

Bu ruhla, ben beş ilkelerinde bir tasarım amentü eskiz bu vardiya karakterize çalışmayın.

1. Meclis üzerinde Büyüme

Endüstriyel üretim ve montaj hatları mantığı tersine, Doğa şeyler büyür. Kemik tendon, bağ ve kas içine, kendi kemik ve katı halden süngerimsi doku onların yumuşak bir geçiş düşünün.

Ya ağacı düşünün. Bu da tüm hücreleri farklılaştırarak ve her bir varlık için farklı işlevleri reçete yoluyla dalları ve yaprakları, çiçekleri ve meyve gözler önüne serer bir gövde içine dönüştüren bir kök sistemi oluşur: yapısal destek kökleri ve gövde içine ışık dönüştürmek yaprak şeker, meyve doğurur. Biz binaları büyümeye nasıl ağaçlardan öğreniyorlar.

Biz artık sadece 3D yazıcılar, yeni nesil düşünüyor, ama 4D – diğer bir deyişle, gelecekte biz, kendi kullanıcıları cevap verecektir nesneleri yazdırmak çevreleriyle uyum ve onlar olmuştur sonra bile zamanla büyümeye mümkün olacak yazdırılır.

2. Segregasyon fazla Entegrasyon

Bir binanın tipik cephe tipik vücut zırhı gibi farklı işlevler yerine ayrık parçalar oluşur. Binalarda – – saydam malzeme ortamına bağlanmayı sağlayacak Sert malzemeler koruyucu bir kabuk sağlar, yumuşak malzemeler konfor ve yalıtım, ve sağlamak. Buna karşılık, insan cildi daha fazla veya daha az iki bariyer fonksiyonlarını (küçük gözenekler, sırtımızda kalın deri) ve filtreleme fonksiyonları (geniş gözenekler, yüzümüzde ince deri) için sürekli malzeme bileşenleri kullanır.

Bariyer ve filtreleme fonksiyonları herhangi bir noktada cevap ve çevresine uyum sağlayabilen tek bir malzeme sistemi entegre edilmiştir. Neden bir binanın cilt farklı olmalı? Şimdi kimin gözenekleri de sözleşme ve çevre ile ilgili genişletmek nefes bina derileri baskı yollarını düşünüyor.

3. Homojenlik fazla heterojenliği

Endüstriyel ürünler tipik olarak, tek bir malzeme veya birçok malzeme özelliği bir araya getirilmesi ile meydana gelir. Otomobil sac, kompozitlerin uçaklar, beton ve çelik binalar yapılmıştır. Buna karşılık, homojenlik size doğal dünyada asla bulamayacağım bir şey olduğunu. Yine kemik atın. Bu, bunun üzerine uygulanan yük dağılımının değişir kalsiyum oluşur. Kemik esinlenerek, biz akıllı formunu bulmak için, beton gibi yapı malzemelerinin mekansal dağılımını kontrol etmenin yollarını keşfediyoruz.

4. Tekrarlama üzerinde Farkı

Sanayi ürünleri onlarla aynı özellikte tekrarlanabilir bölümden oluşur yapmak makineleri dışında oluşturulur. Doğada var ki, tekrarlama tek değişiklik ve farklılık geçerek vardır ve her bir birim hücre eşsiz: Eğer katı tekrarlanabilir elemanlarının tasavvur edebilir ki hücresel organizasyonun kemiğin varyasyon nedeniyle. Farkı kavrayabilme bize tekrarlayan sistemlerini tasarlamak sağlar – kemik dokusu gibi – bu çevresel kısıtlamalar göre özellikleri değişebilir. Bu yeni yaklaşımın bir sonucu olarak biz oldukça formda daha davranışını tasarlamak mümkün olacaktır.

5. Malzeme Yeni Yazılım

Akıllı malzemeler ve nesneleri tasarlamak ve imal Bizim yetenek artık elektronik ile yama malzemeleri bağlı değil, yazılım içine malzemenin kendisi teslim etmek bizim yeteneği olacaktır. Hayvan saç, yalıtım birincil kaynağı, iyi bir örnek sağlar.

Bu cilt üzerinde bir ısı tutucu tabaka oluşturarak, saç ayağa neden olarak düşük sıcaklıklarda yanıt verir. Bu algılama fonksiyon, lokalize dağıtılmış, ve kas dokusu tarafından kontrol edilir. Bize dağıtılmış zeka malzeme gömmek yerine bir on-off anahtarı takmak için ilham veriyor.

Yardımcı ötesinde Güzellik

Güzellik yukarıda özetlenen amentü Sayı 6 değil. O herşeye hayat aşılamaktadır ruhtur.

Bununla, sürdürülebilir tasarımın onaylanması daha baskı kemikleri veya katlama araba daha var olduğu anlamına gelir. Şeyler daha verimli yapma, zaman içinde daha hızlı ve daha ucuz burada tamamen noktası değildir. Gerçekten de, çoğu durumda son derece güzellik için arama Doğa sırasını açığa azami verimlilik kreasyonlar çevirmek olacaktır.

(“Onun [Doğa] buluşlar şey eksik çünkü … ve hiçbir şey gereksiz”) Doğada öğrenme gibi Leonardo Da Vinci tarafından anlaşılmış öneriyorum, yan ürün olarak verimlilik ve sürdürülebilirlik verecektir. Daha sık biz onlar ayrılmaz bir biçimde bağlantılı olduğunu bulamıyor: Bu tasarım güzelliği gerçeği teslim meselesi değildir.

Evet, baskı binalar ya da büyüyen sandalyeler daha ileride daha var. Aksine, geleceğe yaşanabilir bir yapı nedir sorgulama yatıyor. Biz kemikler gibi değişken yoğunluklu beton baskı düşünün, biz sadece aynı eski binaların yeniden bunu yapmak istemem.

Bu teknolojiler bize bugün yaşadığımız bu olanlardan tamamen farklı olan binalar oluşturmak mümkün olacaktır: tüm fiziksel, hayvan ihtiyaçlarına cevap verecek binalar, hem de manevi ihtiyaçlarını. Diğer bir deyişle, baskı binaların amacı değil yaşam oluşturma ve formu ifade etmek için tüm arayışı yeniden hamile “eski wineskins yeni şarap” dökme meselesi değildir.

Tarih boyunca böyle olmuştur gibi yeni teknolojiler, yaş gelecektir. 3D baskı 4D baskı yol verecek ve bu, sırayla, böylece sentetik büyüme ile değiştirilir, ve olacaktır. Bana göre, ötesinde ne tahammül edecek teknoloji-of-the-day Dünya-as-Organizma paradigma. Güneşin altında yeni bir şey, ifade Ecclesiasts vardır.

Antik uygarlıklar da bir organizma olarak dünyaya algılanan. Ancak yenilik güneşin altında var: yerine Doğa taklit yerine, şimdi aslında Doğa tasarlayabilirsiniz.

PopTech : PopCasts : Neri Oxman: On designing form

Neri Oxman – Architecology | Facebook